holaa ! tänään tulee pitkästä aikaa kunnon kirjoitus, olkaa siis hyvät pikku hanimössykät!

koulussa ensimmäinen tunti oli äikkää. katsottiin samin ja samulin esitelmät. kiinnitin samulin esitelmässä oikein huomiota siihen, että harvoin kuulee sen pojan puhuvan niin paljoa. ennen en ole kiinnittänyt oikeastaan edes huomiota siihen että samuli on aika hiljainen, mut nyt kiinnitin! tunnin lopulla päivi kertoi jostain kirjoituskilpailusta jossa viisi parasta palkitaan 500 euron stipendillä ja kaikki osallistujat saa pyyhkeen (JES)! kilpailuaika on alkanut jo marraskuussa ja loppuu perjantaina, joten päivi on harvinaisen hyvissä ajoin liikenteessä! olisin tosi kiinnostunut osallistumaan kyseiseen kilpailuun, mutta kun lueskelin netistä niitä aiheita, mikään ei oikein tuntunut sopivalta. kaikki aiheet liittyy tavalla tai toisella yrittämiseen ja yrityksiin, joista en oikeastaan osaa kertoa juurikaan yhtään mitään. se siitä pyyhkeestä varmaan sitten.

toisella tunnilla oli opoa, jossa tehtiin kurssivalintoja lukioon. sain ekalle vuodelle 34 kurssi ja yhteensä kolmelle vuodelle 75½ kurssia (minimi on siis 75)! toivon todella että esimerkiks psykologia on sitten tosi kiva aine, valitsin sitä sentään täydet kymmenen kurssia. matikkaa ja fysiikkaakin otin paljon, pitkät molemmista, vaikken kummastakaan aineesta yhtään tykkää. lääkiksessä noista on kuulemma hyötyä, joten enköhän mä matikkaa ja fysiikkaa vielä kolme vuotta kestä!

sitten olikin harria, siis yhteiskuntaoppia. mietin aamulla ääneen jessicalle, kun käveltiin yhtä matkaa kouluun, että toivottavasti harri olisi pois tiistaina 29.4. mun synttäripäivänä. vaikka toivonkin kaikille tasapuolisesti hyvää, niin kuin harZa on itsekin sanonut, olis kuitenkin ihan kiva jos hän olis silloin kipeänä vaikka. jotenkin harri aina onnistuu pilaamaan mun päivän, tai vähintäänkin laskemaan mun mielialaa ainakin vähän, olemalla oma itsensä, siis ärsyttävä. yhteiskuntaopissa on nyt kyllä ihan mielenkiintoinen aihe meneillään kun puhutaan puolueista (vihreät ruuulZ!) ja aineena se onkin ihan kiva, mutta opettajasta en tykkää. olen ehkä harrille ikuisesti katkera siitä kasista jonka se antoi mulle hissasta kasin keväällä, mutta omapa on syynsä. yhteiskuntaopin tunnin keskellä meillä oli ruokailu. lyötiin anskun ja jessican kanssa vetoa siitä mitä olis tänään ruuaksi - se jonka veikkaus jäisi kauimmaksi ostaisi karkkia! jessica veikkasi puuroa, minä kinkkukiusausta ja ansku lihapullia. ruuaksi oli lihakastiketta ja riisiä. olimme yhtä mieltä siitä että jessican arvaus jäi kauimmaksi. karkkia luvassa siis huomenna, jos tyttö muistaa ottaa rahaa mukaan kouluun!

yhteiskuntaopin jälkeen oli uskontoa. uskonto oli jälleen kerran ihan mielenkiintoista kun puhuttiin mormoneista. mua jäi vähän vaivaamaan yksi juttu, kun marja kertoi että mormoni, joka on naimisissa pääsee korkeimpaan mahdolliseen taivaaseen. pääseekö hän sinne myös jos esimerkiksi miespuolinen mormoni on naimisissa toisen miehen kanssa ? no, perjaatteessa sillä ei ole mitään väliä, koska itse en ole mormoni, enkä edes miespuolinen, mutta tulipa vaan mieleen!

musiikkia oli seuraavana. ostettiin jessican kanssa karkkia - lainasin sille rahaa. jessica osti sirkusaakkosia ja mä ostin haribopussin. mua rupes kyllä aika heti kaduttamaan oma ostokseni koska en yhtään tykkää niistä hedelmäkarkeista, ne on limaisia suussa! kummasti kuitenkin kaikki karkit oli loppu jo noin vartin sisällä tunnin alkamisesta. tänään olis ollut kai tarkoitus soittaa kitaraa mutta mä valitsin kursseja lukioon (joudun katsomaan myös raision lukion ekan vuodet kurssit koska se oli mun kakkosvaihtoehtona) ja jessica teki enkun läksyjä. tunti meni ihan leppoisasti, vaikkakin melkoisen hitaasti.

kotimatkalla jatkettiin jessican kanssa keskustelua joka oltiin aloitettu jo yhteiskuntaopin tunnilla. siitä on pakko kertoa, koska meillä ei ehkä kamalan usein ole tämmöisiä oikeasti järkeviä puheenaiheita. puhuttiin fregaaneista (jessica sanoo: pistä sinne roskisdyykkareista et kaikki ymmärtää). siis dyykkareista. jessican mielestä on kerrassaan huolestuttavaa että joku on vajonnut niin alas että hakee ruokansa roskiksesta. mun mielestä taas se on oikeastaan aika hienoa jos joku vapaaehtoisesti (sillä vapaaehtoisuudestahan freganismissa nimenomaan on kyse) haluaa olla ekologinen ja syö muiden pois heittämää ruokaa joka kuitenkin on vielä ihan syötävää.

kaupoissahan on tuotteissa viimeinen myyntipäivä, joka ei kuitenkaan ole verrattavissa parasta ennen - tai viimeinen käyttöpäivä -merkintöihin. viimeisen myyntipäivän umpeuduttua kaupat heittävät tuotteet pois vaikka perjaatteessa ne voisikin vielä syödä. jos esimerkiksi lämpötila ulkona on sen verran viileä, että sitä voi verrata esimerkiksi jääkaapin lämpötilaan, ja kauppa on heittänyt pois laatikollisen saarioisten einespizzoja joiden viimeinen käyttöpäivä umpeutui tänään, en näe siinä oikeastaan mitään ällöttävää jos joku ekologinen ihminen hakee tuollaisia pizzoja vaikka sitten kaupan roskiksesta ja syö ne. olettaen tietysti että pizzoissa oli kaikki tarvittavat suojapakkaukset päällä.

itse en kuitenkaan usko että voisin ikinä mennä penkomaan mitään roskiksia, mutta arvostan kyllä ihmisiä jotka haluavat olla ekologisia ja eettisiä ja vaikuttaa ilmastonmuutoksen ehkäisemiseen ja kulutushysteriaan vaikka sitten olemalla fregaaneita!

kaikki ihmiset ovat erilaisia ja se juuri tekee ihmisistä niin kovin kovin hienoja otuksia!
all different, all equal, eikö ?

heipsan!

kulje vierellä, näytä valoa
ethän anna askeleeni varjoon langeta
pidä sylissä, suojaa kehoa
pakkasilman älä anna luihin kajota

luulen tietäväni mitä kaipaan
tahdon yön ja päivän tutustuvan toisiinsa
risut männynkävyt tieltä raivaan
en pelkää yksin vaeltaa, silti seuraa arvostan