niinpäniin. kiva juttu että tämä kouluviikko on nyt ohi. ihan kuten jessican kanssa kotimatkalla puhuttiin: aina joskus keskiviikon tienoilla tuntuu että ää tää viikko ei lopu ikinä, mutta perjantaina aina miettii että onpas taas mennyt nopeesti viikko. sama kuvio toistui tälläkin viikolla.

koulupäivä alkoi vammasesti. lunta satoi joka suunnasta ja ylhäältä ja alhaalta ja kouluun päästyäni oli kaikki vaatteet ihan märkiä ja hiukset rumasti. eikä päivä paljon paremmaksi muuttunut kun ekalla tunnilla oli ossia, siis matikkaa. tentiin jotain yhtälöjuttuja jotka oli oikeastaan aika helppoja, mutta toisaalta vaikeita. ei siellä tunnilla varmaan mitään erikoista tapahtunut, en ainakaan muista.

seuraava tunti oli vielä vammasempi, koska meillä oli ruotsia. tällä kertaa heidi oli kuitenkin pois, eikä yhtään tuntunut että olisin saanut vastata jotenkin erityisen vähän muihin verrattuna. opettaja kohtelee siis kaikkia muita suunnilleen tasavertaisesti, mutta heidi nousee jotenkin muiden yläpuolelle ?! no, epäreilua käytöstä opettajalta mielestäni! ruotsintunti kului aika nopeasti kun tehtiin ja tarkistettiin tehtäviä. tylsssäää. ja kaiken paskan lisäksi mulla tuli ruotsin tunnilla aivan mielettömän paha olo. pää särki, maha sattui, pyörrytti, oksetti, väsytti, palelsi jne. ja sitä pahaa oloa jatkui enkun tuntiin asti, jolloin onneksi jollain kumman tavalla parranuin!

muttamutta ruotsin jälkeen olikin ihkua yhteiskuntaoppia. harri antoi meille jotkut koeharjoitusmonistepaperit yritysmuodoista. hah osasin vastata ehkä kahteen kysymykseen ilman kirjaa, ei siis erityisen hyvin. muttakun nekin on niin kamalan kamalan hankalia ! ja koe on ens viikon perjantaina että kivakiva. mut sitä ennen ehdin vähän kyllä lukea niitä, toivottavasti sillon osaan. monistetta tehdessä ja tarkistaessa menikin sitten koko tunti. oli aika tylsä tunti sekin.

yhteiskuntaopin jälkeen oli taas päivän paras hetki, siis ruokailuuuuu! mulla oli kyllä vielä ruokailussakin niin paha olo ettei ruoka maistunut yhtään. nyyhkis. söin vaan leipää joka oli ihan tavallisen makuista ruisleipää. et sillaasta. ruokailun jälkeen hengailtiin anskun kanssa murkkumetässä ja sakarikin hengaili meidän kanssa pienen hetken ja sitten kun sakari lähti, jessica tuli hengailemaan meidän kanssa (ja suvimaria joka seuraa jessican perässä kuin varjo, ärsyttävää!) jessica olis halunnut ostaa karkkia mutta karkkiautomaatit et kuulemma enää toimi ennen kahtatoista! voi nyt lol. murkkushowssa pyörii teksti että karkki vahingoittaa hampaita. miten musta tuntuu että yläasteella kaikki sen jo varmasti tietää, ja eikös se ole ihan oma ongelma jos hampaat tippuu suusta, vaikoeikömuka ? mutta, kun on viisaat ihmiset jossakin meidän pikkuisten oppilaiden yläpuolella päättäneet näin, niin näin sitten toimitaan. seelvä!

ruokailun jälkeen oli enkuntunti. siellä ei tehty mitään erikoista, puhuttiin vain murteista (wanna, gonna jne) tunti meni hitaasti ja oli tylsää jaaa ei muuta. sitten onneksi päästiinkin jo koulusta!

koulun jälkeen menimme anskun ja jessican kanssa käymään kirjastossa, koska ansku ja jessica halusivat palauttaa enkunkieliset kirjansa ja mä hain eppu nuotion kirjan jonka olin varannut. kosto, wuhuuuu vaikuttaa jännältä. eipä siellä sitten oikeen mitään erikoista tapahtunut. kun käveltiin kotiinpäin satoi TAAS lunta joka fakin suunnasta. oltiin varmasti vähän angstaavan näköisiä kun käveltiin kaikki pää alhaalla ettei lunta tulis naamaan, ja kaikilla vielä huput tai pipo päässä. kotimatka tuntui pitkältä koska sää oli niin ruma.

kotiin tultuani söin ensin vähän, koska paha olo oli mennyt ohi, joten ruoka taas maistui, heh. luin kotona myös vähän aikaa suosikkia ja pakkasin laukun ja sitten lähdinkin 13.55 bussilla myllyä kohti ! mun edessä istui sellainen ulkomaalainen poika ja ah tuli ihan maiju mieleen. ei ole sitäkään päällikköä vähään aikaan koulussa näkynyt. sais kyllä raahata ittensä jo maanantaina kouluun ettei suvimarian tarvitsis roikkua jessican - ja niin ollen myös mun ja anskun - perässä koko aikaa! vaikka muuten mulla ei ole maijua yhtään ikävä, tuskin huomaan sen poissaoloa.

myllyssä seikkailin jonkun aikaa ja kiertelin lähinnä kenkäkaupoissa. ja sitten kävin ostamssa kaikki ne pakolliset jutut eli hiuskalan ja -värin, meikkivoiteen ja ripsivärin ja uuden sateenvarjon (mulla tuppaa noi sateenvarjot jotenkin hajoamaan noin kahden käyttökerran jälkeen, tiedä sitten mikä siin on!) kävin myös vaatekaupoissa tietty mutta ei sieltä oikeen mitään löytynyt, paitsi hooämmästä farkut jotka maksoi vaan kakskyt euroa siis voitteko kuvitella !? mun oli iha pakko koittaa niitä ja lopulta ostaakkin, vaikka hooämmän farkut nyt varmasti on mitä on, mut hei kamoon kakskyt euroa, eikä ne ollut edes rumat !!

tärkein juttu mitä myllystä etsin oli uudet kengät. ja yllättäen tällä kertaa löysin jopa kahdet ihan hienot. toiset oli sellasiet saappaat ja toiset sellaiset nilkkurit (millaiset olen kyllä jollakin nähnyt mutta tottahan se on että mä en koskaan tuu ostamaan vaatetta mitä kellään muulla ei ole!) lopulta päädyin ostamaan ne nilkkurit mekasta (vaikka ne korot meneekin paskaks tosi äkkiä mut sou vat sit meen vaan korjauttamaan ne ja piste) koska siellä oli melkeen kaikki kengät kaksi yhden hinnalla. sain sitten ikäänkuin päälliskauppaan melkeen viidenkympin sellaiset toiset kivat kengät! ja olin kyl aika tyytyväinen ostoksiini, ja olen edelleen!

mekassa tapahtui kenkiä sovitellessani myös sellainen yksi hauska juttu, nimittäin sinne tuli myös traffic islandin oskari. IIIK IIIHANAAA! ja jos joku ei muka tiedä niin se on se sama oskari joka komeilee tuolla blogin yläpannerissa ! mut se oli siellä jonkun ruman muijan kassa höh. mut oli se kiva kuitenkin nähdä! olen kerran nähnyt oskarin soittamassa sillon turussa kerran kun oltiin iitun kanssa kuuntelemassa ja sen jälkeen ole nähnyt sen kaks kertaa muualla, valtsussa kerran ja sit nyt tuolla myllyssä. wohoo. ajattelin et oisin ottanut kännykällä jonkun suttusen kuvan ja lähettänyt sen sitten seiskaan, mut en kai mä nyt oskarille sellasta voi tehä! eikä siinä tilanteessa perjaatteessa mitään erikoista ollut muutenkaan. ja tietysti jos joku ei tiedä oskaria niin alla on kuva (jonka on muuten ottanut iitu, täänks!):

oskarii.jpg

no oskarin näkemisestä palauduttuani lähdinkin jo myllystä. mun ois tehnyt niin paljon mieli ostaa heseruokaa tai bagelia tai edes sipsiä, mutta olen aika ylpeä itsestäni koska en ostanut! varttia vailla neljä menin bussipysäkille ja pian bussi tulikin. mutta voihan vitale, tänään kävi taas samalla lailla kun viimeksi HAha. bussi ei kääntynytkään keskustasta ulpukkaan päin vaan lähti tikanmaalle päin. ja mä tietysti panikoiduin - taas - ja jäin heti seuraavalla pysäkillä pois, bussin ollessa siis vielä raision keskustassa. no kirosin sitten hetken ja lähdin - taas - kävelemään keskustasta kotiin päin. rupesin vaan miettimään että mitä jos neljäkaksnollalla onkin uus reitti, että se menee ihalaan mutta vaan toista kautta. no, niin se varmaan onkin. tunsin itseni siinä taas sitten oikeen viisaaksi ysikolmoseksi ja kävelin lumisateessa kotiin kaikkien ostoksieni kanssa. eikä siinä mitään, käveleminen on ihan kivaa, kun matkakaan ei ole niin kamalan pitkä. mutta mulla oli mokkasaappaat jalassa ja sukat ihan litimärät ja jalat ihan jäässä, se oli aika ärsyttävää. ihanaa!

kotona sitten ihailin vaan ostoksiani ja kuuntelin iskän valituksia. se on kyllä ihan kusipää kanssa, valittaa koko ajan vaikken ole tehnyt yhtään mitään. mutta ihan sama, mua ei sen paskan mielipiteet kiinnosta, tai kiinnostaa tietysti, mutta kun ne on aina niin negatiivisia niin en vaan jaksa enää välittää.

iltasella kummitätini tuli meille tuomaan kaksi koiraansa kissin ja mimin meille hoitoon viikonlopuksi. mitenköhän niidenkin lenkitys onnistuu kun olen huomenna seurakuntatalolla neljään asti ja ylihuomenna kaiketi johonkin kolmeen. muttaa, ei ole mun ongelma. muuta en sitten olekkaan tehnyt. huomenna menee koko päivä tosiaan siellä isoskoulutuksessa, samoin kuin ylihuominenkin. että sillasta tylsää, ja aikaiset herätykset luvassa molempina päivinä.

en jaksa nyt kirjoittaa enempää, taidan mennä pian nukkumaan. MO

did i ask too much
more than a lot
you gave me nothing
now it's all i got
we're one
but we're not the same
well we
hurt each other
then we do it again